Tentoonstellingen archief

Tentoonstellingen in Buurtkamer Kostelijk:

Regelmatig zijn er nieuwe kunsttentoonstellingen in Buurtkamer Kostelijk te zien. De kunstenaars komen vanuit de Buurtkamer of elders. Ben je zelf geïnteresseerd om te exposeren of ken je iemand die je graag zou willen laten exposeren? Neem dan contact op met Paul Bayens (via het kantoor 088-4454162) . Hij coördineert de tentoonstellingen. Paul werkt als vrijwilliger in de Buurtkamer en is ook lid van Comité Kostelijk. 

 

Vanaf zondag 18 juni exposeert Manola Sint Jago in Buurtkamer Kostelijk. Kijk op

https://www.buurtkamerkostelijk.nl/tentoonstelling/

 

FOTO’S VAN PAUL BAYENS (1963, Toronto)

Opening op zondag 12-01-2020 van 15.00 tot 18.00

 

Paul over zijn foto’s:

Vaak maak ik foto’s in series waarin ik een bepaald onderwerp of idee uitwerk. In deze tentoonstelling hangen foto’s uit drie series.

Mensen menigte

Staand in een grote menigte mensen maak ik enkele minuten erg veel foto’s. Deze monteer ik achter elkaar zodat je een indruk krijgt hoe snel de mensen door elkaar bewegen. Soms ontstaan er ontmoetingen.

Zonsopgang en zonsondergang

Gedurende ruim een half uur voor tot ruim een halfuur na zonsopgang/ondergang maak ik iedere minuut een foto. Zo ontstaat een beeld van de manier waarop kleur ( en vorm ) van de wolken en de lucht snel veranderen.

Zeezicht

Foto’s van de horizon aan zee. Ik monteer ze op een vlak zodat er een soort mozaïek ontstaat. De foto’s vormen vaak drieluiken.

Paul Bayens (1963, Toronto)

Kunstgesprek met Paul Bayens, een video van Helena de Jong

 

 

Tekeningen en schilderijen van Fleur Duit

najaar 2019

Opening op zondag 22-09-2019 van 15.00 tot 18.00

Fleur over tentoonstellen:

Wauw nu wordt ’t echt echt.

Vroeger wou ik van alles worden, van treinconducteur, punker, koningin, archeoloog – maar dan voor een dag, elke dag wou ik wel wat anders. Op de lagere school vond ik knutselen óf repeteren voor een toneelstuk óf een decor bouwen leuk. En aan het eind van de lagere school wist ik dat ik naar de vakschool voor edelsmeden wou. Maar de cito toets had mijn niveau gemeten en daar kwam een hoger niveau uit. Dus ging ik naar een scholengemeenschap met havo vwo, een echte leerfabriek. Ondertussen was ik flink aan het puberen en zette me tegen alles af. Verfde m’n haren blauw, trok rare kleren aan en haatte school! Heb toen op drie middelbare scholen gezeten. De laatste was de IVKO en dat vond ik een heel leuke school. Vooral de creatieve vakken spraken mij aan. Keramiek, dans, fotografie, beeldende vorming -dat was wat ik wou. Eigenlijk wou ik en wil ik de hele dag met kleuren spelen, dansen, zingen. Mij werd verteld dat ik ook serieus moest zijn en tegelijkertijd de wereldproblematiek niet zo groot moest maken. Ik was altijd al een drama-queen en vergeleek de wereld met wat er in mijn hoofd afspeelde. Dus kreeg ik op m’n vijftiende jaar last van depressies en ben ik toen ik zestien en een half was opgenomen en heb toen hele intensieve therapie gekregen om met mijn gevoelens om te gaan en die te uiten. Eigenlijk wist ik toen al dat ik kunstenaar wou zijn en zoo ben ik naar boven geklommen en heb eigenlijk altijd mijn hart gevolgd door te zijn wie ik ben.

 

Fleur (links) en twee bezoekers van de opening.

 

Troubadour Mike tijdens de opening van Fleur Duit

Een filmpje van de opening van Fleur Duit, gemaakt door Helena de Jong:

 

 

Fototentoonstelling van deelnemers van de foto/filmschool 

zomer 2019

 

 

 

 

Ga naar Facebook

 

Agenda en actuele openingstijden:

agenda per dag

CULTURELE DONDERDAG 

23 mei, van 15.00 tot 17.00 uur

Rudi Jonker

workshop Cartoon tekenen

daarna gratis soepmaaltijd!

meer info: de culturele donderdag

Vrijdag 17 Mei, 20 uur

Kosmische Gaten

een voorstelling van

Theater Kostelijk 

in Buurtkamer Kostelijk!

Toegang gratis en vanaf 18.30 een gratis buffet voor de bezoekers!

 

 

Nu: Tentoonstelling

in Buurtkamer Kostelijk:

Schilderijen van

Maeve Norah Preece 

 

VOETMASSAGE door BABET

elke dinsdag, van 12.00 tot 16.00

5 euro voor 3 kwartier

Reserveren:

088 445 4162 of in Buurtkamer Kostelijk

ELKE DINSDAG!

van 12.00 tot 15.30 uur.

Schilderles van Sue Armstrong

Digitale hulp van Pino Gorin