Tentoonstellingen archief

Tentoonstellingen in Buurtkamer Kostelijk:

Regelmatig zijn er nieuwe kunsttentoonstellingen in Buurtkamer Kostelijk te zien. De kunstenaars komen vanuit de Buurtkamer of elders. Ben je zelf geïnteresseerd om te exposeren of ken je iemand die je graag zou willen laten exposeren? Neem dan contact op met Paul Bayens (via het kantoor 088-4454162) . Hij coördineert de tentoonstellingen. Paul werkt als vrijwilliger in de Buurtkamer en is ook lid van Comité Kostelijk. 

Momenteel exposeert Sue Armstrong in Buurtkamer Kostelijk. Kijk op https://www.buurtkamerkostelijk.nl/tentoonstelling/

 

FOTO’S VAN PAUL BAYENS (1963, Toronto)

Opening op zondag 12-01-2020 van 15.00 tot 18.00

 

Paul over zijn foto’s:

Vaak maak ik foto’s in series waarin ik een bepaald onderwerp of idee uitwerk. In deze tentoonstelling hangen foto’s uit drie series.

Mensen menigte

Staand in een grote menigte mensen maak ik enkele minuten erg veel foto’s. Deze monteer ik achter elkaar zodat je een indruk krijgt hoe snel de mensen door elkaar bewegen. Soms ontstaan er ontmoetingen.

Zonsopgang en zonsondergang

Gedurende ruim een half uur voor tot ruim een halfuur na zonsopgang/ondergang maak ik iedere minuut een foto. Zo ontstaat een beeld van de manier waarop kleur ( en vorm ) van de wolken en de lucht snel veranderen.

Zeezicht

Foto’s van de horizon aan zee. Ik monteer ze op een vlak zodat er een soort mozaïek ontstaat. De foto’s vormen vaak drieluiken.

Paul Bayens (1963, Toronto)

Kunstgesprek met Paul Bayens, een video van Helena de Jong

 

 

Tekeningen en schilderijen van Fleur Duit

najaar 2019

Opening op zondag 22-09-2019 van 15.00 tot 18.00

Fleur over tentoonstellen:

Wauw nu wordt ’t echt echt.

Vroeger wou ik van alles worden, van treinconducteur, punker, koningin, archeoloog – maar dan voor een dag, elke dag wou ik wel wat anders. Op de lagere school vond ik knutselen óf repeteren voor een toneelstuk óf een decor bouwen leuk. En aan het eind van de lagere school wist ik dat ik naar de vakschool voor edelsmeden wou. Maar de cito toets had mijn niveau gemeten en daar kwam een hoger niveau uit. Dus ging ik naar een scholengemeenschap met havo vwo, een echte leerfabriek. Ondertussen was ik flink aan het puberen en zette me tegen alles af. Verfde m’n haren blauw, trok rare kleren aan en haatte school! Heb toen op drie middelbare scholen gezeten. De laatste was de IVKO en dat vond ik een heel leuke school. Vooral de creatieve vakken spraken mij aan. Keramiek, dans, fotografie, beeldende vorming -dat was wat ik wou. Eigenlijk wou ik en wil ik de hele dag met kleuren spelen, dansen, zingen. Mij werd verteld dat ik ook serieus moest zijn en tegelijkertijd de wereldproblematiek niet zo groot moest maken. Ik was altijd al een drama-queen en vergeleek de wereld met wat er in mijn hoofd afspeelde. Dus kreeg ik op m’n vijftiende jaar last van depressies en ben ik toen ik zestien en een half was opgenomen en heb toen hele intensieve therapie gekregen om met mijn gevoelens om te gaan en die te uiten. Eigenlijk wist ik toen al dat ik kunstenaar wou zijn en zoo ben ik naar boven geklommen en heb eigenlijk altijd mijn hart gevolgd door te zijn wie ik ben.

 

Fleur (links) en twee bezoekers van de opening.

 

Troubadour Mike tijdens de opening van Fleur Duit

Een filmpje van de opening van Fleur Duit, gemaakt door Helena de Jong:

 

 

Fototentoonstelling van deelnemers van de foto/filmschool 

zomer 2019

 

 

 

 

Ga naar Facebook

Buurtkamer Kostelijk is gedeeltelijk open,in het kader van dagbesteding, voor een beperkte groep van vaste deelnemers.

Actuele openingstijden:

Ma t/m vrijdag: 11 tot 16 uur

Zondag: 12 tot 16 uur
 
Voor meer info, bel: 088 445424162

We hangen de vlag voor je uit!

Op maandag kun je een warme maaltijd komen eten. Hiervoor geef je je dan van te voren op!
De maaltijd met toetje ( €5,00), wordt geserveerd om 14 uur!

Kom samen met anderen!

(max 3 personen)

Om je op te geven: 088 -4454162 , of bel  even aan!

Tot gauw!

 

 

DIGITALE HULP NODIG?

Pino is elke donderdagmiddag aanwezig om te helpen. Maak van tevoren een afspraak!

 

 

NU: Groepstentoonstelling in Kostelijk

Een nieuwe tentoonstelling met tekeningen van bezoekers en vrijwilligers van Buurtkamer Kostelijk. De werken in de tentoonstelling worden om de paar weken verwisseld.

Voor informatie:

Paul Bayens, 06-2438 0218 paulbayens1963@gmail.com

 

 

Biologische soep in Buurtkamer Kostelijk

 

 

EEN MANNENGROEP IN BUURTKAMER KOSTELIJK?

Al een tijdje wordt gesproken over de mogelijkheid van een nieuwe activiteit in Buurtkamer Kostelijk, speciaal voor mannen.

Bij voldoende interesse gaan we daar iets voor organiseren en met elkaar bedenken wat we kunnen doen. Geef je op bij het kantoor!