Tentoonstellingen

Elke twee maanden is er een nieuwe kunsttentoonstelling in Buurtkamer Kostelijk te zien zijn. De kunstenaars komen vanuit de Buurtkamer of elders. Ben je zelf geïnteresseerd om te exposeren of ken je iemand die je graag zou willen laten exposeren? Neem dan contact op met Paul Bayens. Hij coördineert de tentoonstellingen. Paul werkt als vrijwilliger in de Buurtkamer en is ook lid van Comité Kostelijk.

Momenteel zijn er geen nieuwe tentoonstellingen ivm het Corona-virus. Wel hebben we een digitale tentoonstelling!

Tentoonstelling in Buurtkamer Kostelijk

Van 12 januari tot 2 maart,

FOTO’S VAN PAUL BAYENS (1963, Toronto)

Opening op zondag 12-01-2020 van 15.00 tot 18.00

 

Paul over zijn foto’s:

Vaak maak ik foto’s in series waarin ik een bepaald onderwerp of idee uitwerk. In deze tentoonstelling hangen foto’s uit drie series.

Mensen menigte

Staand in een grote menigte mensen maak ik enkele minuten erg veel foto’s. Deze monteer ik achter elkaar zodat je een indruk krijgt hoe snel de mensen door elkaar bewegen. Soms ontstaan er ontmoetingen.

Zonsopgang en zonsondergang

Gedurende ruim een half uur voor tot ruim een halfuur na zonsopgang/ondergang maak ik iedere minuut een foto. Zo ontstaat een beeld van de manier waarop kleur ( en vorm ) van de wolken en de lucht snel veranderen.

Zeezicht

Foto’s van de horizon aan zee. Ik monteer ze op een vlak zodat er een soort mozaïek ontstaat. De foto’s vormen vaak drieluiken.

Paul Bayens (1963, Toronto)

 

Tentoonstelling najaar 2019

Tekeningen en schilderijen van Fleur Duit

Opening op zondag 22-09-2019 van 15.00 tot 18.00

Fleur over tentoonstellen:

Wauw nu wordt ’t echt echt.

Vroeger wou ik van alles worden, van treinconducteur, punker, koningin, archeoloog – maar dan voor een dag, elke dag wou ik wel wat anders. Op de lagere school vond ik knutselen óf repeteren voor een toneelstuk óf een decor bouwen leuk. En aan het eind van de lagere school wist ik dat ik naar de vakschool voor edelsmeden wou. Maar de cito toets had mijn niveau gemeten en daar kwam een hoger niveau uit. Dus ging ik naar een scholengemeenschap met havo vwo, een echte leerfabriek. Ondertussen was ik flink aan het puberen en zette me tegen alles af. Verfde m’n haren blauw, trok rare kleren aan en haatte school! Heb toen op drie middelbare scholen gezeten. De laatste was de IVKO en dat vond ik een heel leuke school. Vooral de creatieve vakken spraken mij aan. Keramiek, dans, fotografie, beeldende vorming -dat was wat ik wou. Eigenlijk wou ik en wil ik de hele dag met kleuren spelen, dansen, zingen. Mij werd verteld dat ik ook serieus moest zijn en tegelijkertijd de wereldproblematiek niet zo groot moest maken. Ik was altijd al een drama-queen en vergeleek de wereld met wat er in mijn hoofd afspeelde. Dus kreeg ik op m’n vijftiende jaar last van depressies en ben ik toen ik zestien en een half was opgenomen en heb toen hele intensieve therapie gekregen om met mijn gevoelens om te gaan en die te uiten. Eigenlijk wist ik toen al dat ik kunstenaar wou zijn en zoo ben ik naar boven geklommen en heb eigenlijk altijd mijn hart gevolgd door te zijn wie ik ben.

 

Fleur (links) en twee bezoekers van de opening.

 

Troubadour Mike tijdens de opening van Fleur Duit

Een filmple van de opening, gemaakt door Helena de Jong:

 

 

 

 

 

 

 

TENTOONSTELLING zomer 2019:

Fototentoonstelling van deelnemers van de foto/filmschool 

 

HEDEN: Expositie van Fleur Duit (schilderijen/foto’s).

https://www.buurtkamerkostelijk.nl/tentoonstelling/

 

IN DE BUURT:

Graag willen wij ook de aandacht vestigen op de tentoonstellingen van mensen die direct bij Buurtkamer Kostelijk betrokken zijn.

Momenteel exposeert Tony A. G. in het Koffiehuis op de Haarlemmerstraat 146-148, van 8-8-2019  t/m 6-1-2020. Dagelijks geopend van 9.00 tot 15.30 uur.

schilderij van Tony A.G.

 

 

Ga naar FacebookLees de nieuwsbrief

TENTOONSTELLING op WEBSITE !

In Buurtkamer Kostelijk zijn doorlopend – wisselende - tentoonstellingen te zien. In de maanden april en mei was een tentoonstelling  van Sue Armstrong gepland. Wegens de coronacrisis is deze tentoonstelling uitgesteld. Maar haar schilderijen zijn nu alvast op de Website-Galerie te zien. Het eerste schilderij in deze “online tentoonstelling” is geïnspireerd op de coronacrisis. https://www.buurtkamerkostelijk.nl/tentoonstelling/

Naast de schilderijen van Sue Armstrong zijn ook recente foto's van Paul Bayens te zien.

We hangen de vlag voor je uit!

Op maandag en dinsdag kun je komen LUNCHEN tussen 12 en 15 uur. Een lekkere uitsmijter, een tosti of een ander lekker broodje!

Kom samen met anderen (max 3 personen) !

evt op afspraak:  088 -4454162 , of bel gewoon even aan!

Tot gauw!

 

Buurtkamer Kostelijk in Corona tijden:

Gelukkig zijn wij voorzichtig aan weer open. Natuurlijk is het anders dan voorheen. Omdat wij veel bezoekers hebben die tot de risicogroepen behoren zijn wij extra voorzichtig. Bezoeken alleen op afspraak, zowel voor de (gratis) koffie-uurtjes als voor de activiteiten. En niet meer dan drie personen tegelijk. Binnen hebben we mondkapjes voor, buiten in de tuin of op de bank voor kunnen ze wel af, en in alle situaties is de anderhalve meter heilig. Je kunt ons alle werkdagen van 10.00 tot 17.00 uur bellen  voor meer informatie. Tot gauw !

Wandelen met Renate!

Als je geïnteresseerd bent in een gezamenlijke wandeling kan je op maandag en dinsdag  tussen 12 en 15 uur bellen naar Buurtkamer Kostelijk om een afspraak te plannen.

Na de wandeling kun je nog iets drinken in de Buurtkamer!

Bel: 088-04454162

 

 
 

BUURTKAMER KOSTELIJK IS ALLEEN OP AFSPRAAK GEOPEND VANWEGE HET CORONA VIRUS!

Wij zijn telefonisch op kantoor te bereiken (088 4454162), van maandag t/m vrijdag van 12.00 tot 15.00.

Verder kan je ons mailen op info@buurtkamerkostelijk.nl.

Wees voorzichtig met fysiek contact, houdt afstand, was goed je handen en zoek elkaar niet teveel op. Maar heb verder vooral veel contact met elkaar middels telefoon of app. Of kijk op Facebook. Het is fijn en geruststellend om van elkaar te weten dat je er bent

Hartelijke groet, Begeleidend Team van Buurtkamer Kostelijk