15-22 september: Week van de Eenzaamheid

Buurtkamer Kostelijk ligt aan de tweede Kostverlorenkade in Amsterdam Oud West, even opzij van de De Clerqstraat. Het ligt wat verscholen aan een rustige straat langs het water, zonder doorgaand verkeer. Elke dag zijn we open en er gebeurt van alles.

Klik hier voor meer informatie

Het is een uitgesproken huiselijke en gezellige plek waar je elkaar kunt ontmoeten, waar je een krant kunt lezen, waar je iets kan drinken of eten en waar allerlei activiteiten plaatsvinden waaraan je kunt deelnemen. Ook kan je hier zelf een nieuwe activiteit beginnen. De bezoekers doen hier namelijk alles zelf, naar hun eigen ideeën. Buurtkamer Kostelijk is toegankelijk voor iedereen die zich hier thuis voelt. Sommige mensen komen vanuit de hele stad speciaal hier naartoe omdat zij zich tot deze plek aangetrokken voelen, maar de meeste bezoekers komen gewoon uit de buurt. Het heet dan ook niet voor niets Búúrtkamer Kostelijk. Buurtkamer Kostelijk Tweede Kostverlorenkade 15 1052 RL  Amsterdam Tel: 088- 4454162 Email: info@buurtkamerkostelijk.nl locatie op google maps Voorheen CPS – over de geschiedenis van Buurtkamer Kostelijk Buurtkamer Kostelijk heeft een speciale geschiedenis. Zij is met name de laastste jaren enorm veranderd. Vroeger heette het hier Centrum PS (Centrum Psycho-So-ciaal), een centrum dat ooit voortgekomen is uit een zelfhulpgroep, opgericht in de jaren tachtig, in de tijd dat veel psychiatrische inrichtingen hun deuren sloten. Een groep mensen kwam bij elkaar om elkander met raad en daad door het leven te helpen, zónder daarbij afhankelijk te zijn van professionele hulpverleners. De Volksbond is vervolgens gevraagd of zij deze zelfhulpgroep praktisch wilden ondersteunen, zodat de groep verzekerd was van een locatie om samen te komen. Het etiket ’psychosociaal’ is inmiddels al enige jaren vervallen. Dat niet iedereen dat weet, komt omdat de veranderingen zich geleidelijk, zonder veel tamtam, voltrokken hebben. Men komt niet alleen bij ons op bezoek, we voeren ook projecten in de buurt uit. Zo verkopen wij 2de hands kleding in Woonzorgcentrum de Klinker. En samen met Buurtcentrum de Havelaar realiseren wij het ‘Danscafé Amsterdam’ dat vanuit Buurtkamer Kostelijk geïnitieerd is. Zo raken onze bezoekers en buurtbewoners met elkaar in contact en geven wij een betekenisvolle bijdrage aan de buurt. Buurtcentrum de Havelaar Onder andere Amsterdam Danst De Klinker Kledingverkoop 2dehands kleding Combiwell
 

Over Buurtkamer Kostelijk

Buurtkamer Kostelijk ligt aan de tweede Kostverlorenkade in Amsterdam Oud West, even opzij van de De Clerqstraat. Het ligt wat verscholen aan een rustige straat langs het water, zonder doorgaand verkeer. Elke dag zijn we open en er gebeurt van alles.  

Klik hier voor meer informatie

Het is een uitgesproken huiselijke en gezellige plek waar je elkaar kunt ontmoeten, waar je een krant kunt lezen, waar je iets kan drinken of eten en waar allerlei activiteiten plaatsvinden waaraan je kunt deelnemen.Ook kan je hier zelf een nieuwe activiteit beginnen. De bezoekers doen hier namelijk alles zelf, naar hun eigen ideeën. Buurtkamer Kostelijk is toegankelijk voor iedereen die zich hier thuis voelt.
 

Over Buurtkamer Kostelijk

Buurtkamer Kostelijk ligt aan de tweede Kostverlorenkade in Amsterdam Oud West, even opzij van de De Clerqstraat. Het ligt wat verscholen aan een rustige straat langs het water, zonder doorgaand verkeer.  

Klik hier voor meer informatie

Ook kan je hier zelf een nieuwe activiteit beginnen. De bezoekers doen hier namelijk alles zelf, naar hun eigen ideeën. Buurtkamer Kostelijk is toegankelijk voor iedereen die zich hier thuis voelt.
 

Buurtkamer Kostelijk in beeld!
salon
entree/bar
tuin
achterkamer