Theater Kostelijk

Theater Kostelijk is de theatergroep van Buurtkamer Kostelijk. Het staat onder leiding van Esther van Marrewijk. Op basis van persoonlijke ervaringen wordt theater gecreëerd en voorstellingen gegeven. Elke woensdagmorgen van 10.30 tot 15.00 wordt in Buurtkamer Kostelijk gerepeteerd. In verband met de Corona-periode zijn theateractiviteiten maar zeer beperkt mogelijk.

Kijk voor meer informatie over de theatergroep en haar programma op http://www.theaterkostelijk.nl.

 

Esther over de huidige theater-periode:

 

Theater in vreemde tijden

Ja en daar zit je dan, met je handen in het haar, hoe ga je door met je theaterclub in deze bizarre tijd…

Eerst even tijd voor een pauze, even niets, ook niet zo erg na 4 actieve jaren.

En dan hoop je natuurlijk op een geweldig idee, een ingeving, iets nieuws!! Elk idee wat ik bedacht verdween gelijk de prullenbak in, het kon niet, was niet haalbaar, mocht niet…

Langzamerhand vonden we een vorm, en laat ik eerlijk zijn, niet elke vorm paste bij iedereen, vandaar dat het constant zoeken was naar weer iets anders om iedereen aan boord te houden. Zo schreven een aantal weken scenes met elkaar via de app. We maakten een reis over de Nijl in een Faluka, hadden een paasbrunch in een oud Hollands café en schreven een scene over een reünie van groep 8. Ingevingen vanuit de groep waren geniaal, iedereen ging los vanuit een zelf bedacht personage. Aan mij de schone taak om de boel een beetje te structureren.

Later maakte we korte filmpjes, hoe ging het met ons in Corona tijd? We lieten zien waar we zoal mee bezig waren, hoe zag onze dag eruit nu we nergens mee heen konden en wat inspireerde ons? In deze tijd waren de spontane ingevingen, grappen, filmpjes en dialogen via de app overigens fantastisch, hier kon geen aangeboden “les “ aan tippen, niet zelden ging dit over- en-weer contact, ze tot in de late uurtjes door.

Sinds kort zijn we weer “live” bij elkaar, mondkapjes op, afstand houden en met niet meer dan 3 tegelijk, dat wel. Het blijft zoeken maar gelukkig zijn er 2 nieuwe plannen. Tot de zomerstop gaan we aan de gang met de anderhalve meter act met Accu en Luiz en danspartner. Luiz kwam met het idee om anderhalve meter rokken te ontwerpen. De kostuums zijn ondertussen klaar en samen met beide partners gaan we een mooie zomer tegemoet.

Met Pino van de filmclub beginnen we binnenkort met interviews over “De kleine Prins”. We kijken terug op de voorstelling van eind 2019 en proberen te ontdekken wat de voorstelling ons persoonlijk heeft gebracht. We trekken een link tussen de rol die we speelden en onze eigen ideeën en opvattingen. Het idee is om deze interviews te verweven in de opnames van de voorstelling en zo tot een korte film te komen.

 

Al met al, we houden vol, ons krijgen ze niet klein!

 

Ga naar FacebookLees de nieuwsbrief

TENTOONSTELLING op WEBSITE !

In Buurtkamer Kostelijk zijn doorlopend – wisselende - tentoonstellingen te zien. In de maanden april en mei was een tentoonstelling  van Sue Armstrong gepland. Wegens de coronacrisis is deze tentoonstelling uitgesteld. Maar haar schilderijen zijn nu alvast op de Website-Galerie te zien. Het eerste schilderij in deze “online tentoonstelling” is geïnspireerd op de coronacrisis. https://www.buurtkamerkostelijk.nl/tentoonstelling/

Naast de schilderijen van Sue Armstrong zijn ook recente foto's van Paul Bayens te zien.

We hangen de vlag voor je uit!

Op maandag en dinsdag kun je komen LUNCHEN tussen 12 en 15 uur. Een lekkere uitsmijter, een tosti of een ander lekker broodje!

Kom samen met anderen (max 3 personen) !

evt op afspraak:  088 -4454162 , of bel gewoon even aan!

Tot gauw!

 

Buurtkamer Kostelijk in Corona tijden:

Gelukkig zijn wij voorzichtig aan weer open. Natuurlijk is het anders dan voorheen. Omdat wij veel bezoekers hebben die tot de risicogroepen behoren zijn wij extra voorzichtig. Bezoeken alleen op afspraak, zowel voor de (gratis) koffie-uurtjes als voor de activiteiten. En niet meer dan drie personen tegelijk. Binnen hebben we mondkapjes voor, buiten in de tuin of op de bank voor kunnen ze wel af, en in alle situaties is de anderhalve meter heilig. Je kunt ons alle werkdagen van 10.00 tot 17.00 uur bellen  voor meer informatie. Tot gauw !

Wandelen met Renate!

Als je geïnteresseerd bent in een gezamenlijke wandeling kan je op maandag en dinsdag  tussen 12 en 15 uur bellen naar Buurtkamer Kostelijk om een afspraak te plannen.

Na de wandeling kun je nog iets drinken in de Buurtkamer!

Bel: 088-04454162

 

 
 

BUURTKAMER KOSTELIJK IS ALLEEN OP AFSPRAAK GEOPEND VANWEGE HET CORONA VIRUS!

Wij zijn telefonisch op kantoor te bereiken (088 4454162), van maandag t/m vrijdag van 12.00 tot 15.00.

Verder kan je ons mailen op info@buurtkamerkostelijk.nl.

Wees voorzichtig met fysiek contact, houdt afstand, was goed je handen en zoek elkaar niet teveel op. Maar heb verder vooral veel contact met elkaar middels telefoon of app. Of kijk op Facebook. Het is fijn en geruststellend om van elkaar te weten dat je er bent

Hartelijke groet, Begeleidend Team van Buurtkamer Kostelijk