Hulp en ondersteuning door Buurtkamer Kostelijk

De leden van het Begeleidend Team in Buurtkamer Kostelijk stellen zich niet op als hulpverleners, maar creëren, tezamen met de vrijwilligers en de leden van het Comité, een omgeving waarin mensen zich veilig voelen om hier op bezoek te komen en om zich persoonlijk en sociaal te ontwikkelen.

Dat betekent niet dat Buurtkamer Kostelijk geen rol in de hulpverlening heeft. Integendeel. Door onze open houding vertellen de bezoekers vaak waar ze echt tegen aan lopen of mee blijven zitten. Zo leren we de mensen goed kennen en kunnen hen ook steeds blijven wijzen op de professionele hulpverlening. We onderhouden een zeer breed netwerk van sociaal-maatschappelijke en ook medische organisaties.

In de visie van Buurtkamer Kostelijk is het voor mensen goed om zich zelfstandig, voor zover mogelijk, zonder al te veel professionele hulpverlening, door het leven te kunnen slaan. Men kan allereerst van elkaar leren en men kan elkaar ook steunen door bijvoorbeeld tezamen initiatieven te ontwikkelen die van sociale waarde zijn en zingeving verschaffen.

Ook heel praktisch is het wekelijkse spreekuur van Cliëntenbelang waar men met financieel administratieve vragen terecht kan. En ben je niet zo goed in het Nederlands? Geen probleem. Je bent van harte welkom in de taalles van onze taalcoach Frank. Zie de activiteitenkalender  voor het overzicht van het volledige aanbod.

Zo runnen we met elkaar een goed bezochte Buurtkamer aan de Kostverlorenkade en proberen daarbinnen een huiselijk gevoel te creëren. Dit werkt door in de hele inrichting, de kleurstelling ende vormgeving en ook de tuin hoort er helemaal bij.  Dit maakt Buurtkamer Kostelijk daarom ook aantrekkelijk voor mensen die het liefst directe hulpverlening mijden en wel kwetsbaar zijn, bijvoorbeeld door eenzaamheid of door psycho-sociale of psychiatrische problematiek. Er is altijd plek voor je. Ook als je even alleen wilt zitten. Deze functie van ”tweede thuis” kan bij een kleine tegenslag terugval in een herstelproces voorkomen.  Vanuit de professionele hulpverlening wordt daarom ook regelmatig naar de Buurtkamer verwezen. Het is een steunpunt voor de meer kwetsbare mensen in deze toch wel anonieme en drukke stad Amsterdam.

Het resultaat is al met al een fijne vriendelijke buurtkamer, die mensen mét en zónder een GGZ-achtergrond bijzonder blijken te waarderen. Er is ook veel aanloop van zowel buurtgenoten als van mensen die soms helemaal van de andere kant van de stad speciaal hier naartoe komen.

Ga naar FacebookLees de nieuwsbrief

TENTOONSTELLING op WEBSITE !

In Buurtkamer Kostelijk zijn doorlopend – wisselende - tentoonstellingen te zien. In de maanden april en mei was een tentoonstelling  van Sue Armstrong gepland. Wegens de coronacrisis is deze tentoonstelling uitgesteld. Maar haar schilderijen zijn nu alvast op de Website-Galerie te zien. Het eerste schilderij in deze “online tentoonstelling” is geïnspireerd op de coronacrisis. https://www.buurtkamerkostelijk.nl/tentoonstelling/

Naast de schilderijen van Sue Armstrong zijn ook recente foto's van Paul Bayens te zien.

We hangen de vlag voor je uit!

Op maandag en dinsdag kun je komen LUNCHEN tussen 12 en 15 uur. Een lekkere uitsmijter, een tosti of een ander lekker broodje!

Kom samen met anderen (max 3 personen) !

evt op afspraak:  088 -4454162 , of bel gewoon even aan!

Tot gauw!

 

Buurtkamer Kostelijk in Corona tijden:

Gelukkig zijn wij voorzichtig aan weer open. Natuurlijk is het anders dan voorheen. Omdat wij veel bezoekers hebben die tot de risicogroepen behoren zijn wij extra voorzichtig. Bezoeken alleen op afspraak, zowel voor de (gratis) koffie-uurtjes als voor de activiteiten. En niet meer dan drie personen tegelijk. Binnen hebben we mondkapjes voor, buiten in de tuin of op de bank voor kunnen ze wel af, en in alle situaties is de anderhalve meter heilig. Je kunt ons alle werkdagen van 10.00 tot 17.00 uur bellen  voor meer informatie. Tot gauw !

Wandelen met Renate!

Als je geïnteresseerd bent in een gezamenlijke wandeling kan je op maandag en dinsdag  tussen 12 en 15 uur bellen naar Buurtkamer Kostelijk om een afspraak te plannen.

Na de wandeling kun je nog iets drinken in de Buurtkamer!

Bel: 088-04454162

BUURTKAMER KOSTELIJK IS ALLEEN OP AFSPRAAK GEOPEND VANWEGE HET CORONA VIRUS!

Wij zijn telefonisch op kantoor te bereiken (088 4454162), van maandag t/m vrijdag van 12.00 tot 15.00.

Verder kan je ons mailen op info@buurtkamerkostelijk.nl.

Wees voorzichtig met fysiek contact, houdt afstand, was goed je handen en zoek elkaar niet teveel op. Maar heb verder vooral veel contact met elkaar middels telefoon of app. Of kijk op Facebook. Het is fijn en geruststellend om van elkaar te weten dat je er bent

Hartelijke groet, Begeleidend Team van Buurtkamer Kostelijk