Hulp en ondersteuning door Buurtkamer Kostelijk

De leden van het Begeleidend Team in Buurtkamer Kostelijk stellen zich niet op als hulpverleners, maar creëren, tezamen met de vrijwilligers en de leden van het Comité, een omgeving waarin mensen zich veilig voelen om hier op bezoek te komen en om zich persoonlijk en sociaal te ontwikkelen.

Dat betekent niet dat Buurtkamer Kostelijk geen rol in de hulpverlening heeft. Integendeel. Door onze open houding vertellen de bezoekers vaak waar ze echt tegen aan lopen of mee blijven zitten. Zo leren we de mensen goed kennen en kunnen hen ook steeds blijven wijzen op de professionele hulpverlening. We onderhouden een zeer breed netwerk van sociaal-maatschappelijke en ook medische organisaties.

In de visie van Buurtkamer Kostelijk is het voor mensen goed om zich zelfstandig, voor zover mogelijk, zonder al te veel professionele hulpverlening, door het leven te kunnen slaan. Men kan allereerst van elkaar leren en men kan elkaar ook steunen door bijvoorbeeld tezamen initiatieven te ontwikkelen die van sociale waarde zijn en zingeving verschaffen.

Ook heel praktisch is het wekelijkse spreekuur van Cliëntenbelang waar men met financieel administratieve vragen terecht kan. En ben je niet zo goed in het Nederlands? Geen probleem. Je bent van harte welkom in de taalles van onze taalcoach Frank. Zie de activiteitenkalender  voor het overzicht van het volledige aanbod.

Zo runnen we met elkaar een goed bezochte Buurtkamer aan de Kostverlorenkade en proberen daarbinnen een huiselijk gevoel te creëren. Dit werkt door in de hele inrichting, de kleurstelling ende vormgeving en ook de tuin hoort er helemaal bij.  Dit maakt Buurtkamer Kostelijk daarom ook aantrekkelijk voor mensen die het liefst directe hulpverlening mijden en wel kwetsbaar zijn, bijvoorbeeld door eenzaamheid of door psycho-sociale of psychiatrische problematiek. Er is altijd plek voor je. Ook als je even alleen wilt zitten. Deze functie van ”tweede thuis” kan bij een kleine tegenslag terugval in een herstelproces voorkomen.  Vanuit de professionele hulpverlening wordt daarom ook regelmatig naar de Buurtkamer verwezen. Het is een steunpunt voor de meer kwetsbare mensen in deze toch wel anonieme en drukke stad Amsterdam.

Het resultaat is al met al een fijne vriendelijke buurtkamer, die mensen mét en zónder een GGZ-achtergrond bijzonder blijken te waarderen. Er is ook veel aanloop van zowel buurtgenoten als van mensen die soms helemaal van de andere kant van de stad speciaal hier naartoe komen.

Ga naar Facebook

 

Agenda en actuele openingstijden:

agenda per dag

CULTURELE DONDERDAG 

22 februari om 15.00 uur

CARTOON WORKSHOP

Door Rudi Jonker

daarna gratis soepmaaltijd!

meer info: de culturele donderdag

AFTERNOON DELIGHT

🎶 vrijdag 2 februari 🎶

Vrij dansen in Buurtkamer Kostelijk

iedere eerste vrijdag van de maand

van 14.00 tot 16.00

 

GLUREN BIJ DE BUREN

Zondag 4 februari

Concert in 

Buurtkamer Kostelijk:

Bolow & 10StringsShuffle

3 x 45 minuten

Om 12.00, 13.00 en 15.00 uur

https://login.glurenbijdeburen.nl/share/1643

 

ELKE DINSDAG!

van 12.00 tot 15.30 uur.

Schilderles van Sue Armstrong

Digitale hulp van Pino Gorin