Hulp en ondersteuning door Buurtkamer Kostelijk

De leden van het Begeleidend Team in Buurtkamer Kostelijk stellen zich niet op als hulpverleners, maar creëren, tezamen met de vrijwilligers en de leden van het Comité, een omgeving waarin mensen zich veilig voelen om hier op bezoek te komen en om zich persoonlijk en sociaal te ontwikkelen.

Dat betekent niet dat Buurtkamer Kostelijk geen rol in de hulpverlening heeft. Integendeel. Door onze open houding vertellen de bezoekers vaak waar ze echt tegen aan lopen of mee blijven zitten. Zo leren we de mensen goed kennen en kunnen hen ook steeds blijven wijzen op de professionele hulpverlening. We onderhouden een zeer breed netwerk van sociaal-maatschappelijke en ook medische organisaties.

In de visie van Buurtkamer Kostelijk is het voor mensen goed om zich zelfstandig, voor zover mogelijk, zonder al te veel professionele hulpverlening, door het leven te kunnen slaan. Men kan allereerst van elkaar leren en men kan elkaar ook steunen door bijvoorbeeld tezamen initiatieven te ontwikkelen die van sociale waarde zijn en zingeving verschaffen.

Ook heel praktisch is het wekelijkse spreekuur van Cliëntenbelang waar men met financieel administratieve vragen terecht kan. En ben je niet zo goed in het Nederlands? Geen probleem. Je bent van harte welkom in de taalles van onze taalcoach Frank. Zie de activiteitenkalender  voor het overzicht van het volledige aanbod.

Zo runnen we met elkaar een goed bezochte Buurtkamer aan de Kostverlorenkade en proberen daarbinnen een huiselijk gevoel te creëren. Dit werkt door in de hele inrichting, de kleurstelling ende vormgeving en ook de tuin hoort er helemaal bij.  Dit maakt Buurtkamer Kostelijk daarom ook aantrekkelijk voor mensen die het liefst directe hulpverlening mijden en wel kwetsbaar zijn, bijvoorbeeld door eenzaamheid of door psycho-sociale of psychiatrische problematiek. Er is altijd plek voor je. Ook als je even alleen wilt zitten. Deze functie van ”tweede thuis” kan bij een kleine tegenslag terugval in een herstelproces voorkomen.  Vanuit de professionele hulpverlening wordt daarom ook regelmatig naar de Buurtkamer verwezen. Het is een steunpunt voor de meer kwetsbare mensen in deze toch wel anonieme en drukke stad Amsterdam.

Het resultaat is al met al een fijne vriendelijke buurtkamer, die mensen mét en zónder een GGZ-achtergrond bijzonder blijken te waarderen. Er is ook veel aanloop van zowel buurtgenoten als van mensen die soms helemaal van de andere kant van de stad speciaal hier naartoe komen.

Ga naar Facebook

Buurtkamer Kostelijk is gedeeltelijk open,in het kader van dagbesteding, voor een beperkte groep van vaste deelnemers.

Actuele openingstijden:

Ma t/m vrijdag: 11 tot 16 uur

Zondag: 12 tot 16 uur
 
Voor meer info, bel: 088 445424162

We hangen de vlag voor je uit!

Op maandag kun je een warme maaltijd komen eten. Hiervoor geef je je dan van te voren op!
De maaltijd met toetje ( €5,00), wordt geserveerd om 14 uur!

Kom samen met anderen!

(max 3 personen)

Om je op te geven: 088 -4454162 , of bel  even aan!

Tot gauw!

 

 

TENTOONSTELLING in Buurtkamer Kostelijk

(ook te zien op WEBSITE !)

In Buurtkamer Kostelijk zijn doorlopend – wisselende - tentoonstellingen te zien. Momenteel exposeert Sue Armstrong met schilderijen. Haar werken zijn hier ook online te zien. Het eerste schilderij in deze “online tentoonstelling” is geïnspireerd op de corona-crisis. https://www.buurtkamerkostelijk.nl/tentoonstelling/

Hier kunt u tevens het video-verslag van Helena de Jong zien dat zij gemaakt heeft van het kunstgesprek met Sue dat op vrijdag 18 september plaatsvond.

 

Sue geeft ook schilderles op traditionele wijze. Bijvoorbeeld een stilleven of naar model.

Elke donderdag van 12.00 tot 14.00 (alleen voor de Vrouwengroep) en van 14.30 tot 16.30 voor iedereen.

Interesse? Neem contact op met kantoor.

 

Digitale tips van Pino!

Nog nooit is de digitale communicatie zo belangrijk geweest als in deze Corona-tijd. Zeker voor de bezoekers van Buurtkamer Kostelijk. Maar niet iedereen weet hierin zomaar zijn of haar weg te vinden. Pino Gorin is elke dondermiddag van 12.00 tot 15.00 in Buurtkamer Kostelijk aanwezig om te helpen met de computer of telefoon. Bel het kantoor en maak een afspraak!